Radiopiraat op de Noordzee
Op 15 mei 1960 start de zeezender Radio Veronica (1960-1974) officieel met uitzendingen.
De radio-uitzendingen op de 192 meterband vonden plaats vanaf het tot zendschip omgebouwde lichtschip Borkum Riff dat, om de Ne- derlandse mediawetgeving te omzeilen, buiten de territoriale wateren ter hoogte van Scheveningen voor anker lag. In 1964 werd de Borkum Riff vervangen door het zendschip Norderney. Radiopiraat Veronica werd in de jaren zestig een razend populaire radiozender die het gat opvulde dat de officiƫle zenders Hilversum 1 en 2 lieten liggen door zich met popmuziek op jongeren te richten. De illegale zeezender was een doorn in het oog van de Nederlandse politiek die pas in 1974 instaat was om de zender het zwijgen op te leggen door de ratificatie van het internationale Verdrag van Straatsburg die uitzendingen of medewerking aan radio- en/of tv-uitzendingen vanaf internationale wateren verbood. Vanaf 1975 trad Veronica onder de naam Veronica Omroep Organisatie (VOO) toe tot het Nederlandse omroepbestel.
En dit:
D.H.C. (Delfia Hollandia combinatie) is opgericht op 17 maart 1910, onder het bestuur van M.B. Osendarp (voorzitter), B. Levy(secretaris/penningmeester) en de leden J.J. Flippo. L. Meyer en H. Choufour. Men krijgt de beschikking over een terrein naast de voormalige kogelgieterij aan de Buitenwatersloot. In 1910 werd gestart met vier elftallen in competitie verband. In 1916 werd verhuist naar het nieuwe terrein aan de Laan van Vollering. In 1922 werd voor het eerst een trainer aangesteld, het was de Engelsman Gus Smith. In 1925 was DHC succesvol in de strijd om de Zilveren Bal. In 1931 kende D.H.C. zijn eerste international. Het was de D.H.C. speler Joop van Nellen die debuteerde in de wedstrijd tegen Frankrijk. In het seizoen 1932 speelde D.H.C. in de hoogste afdeling van het Nederlandse voetbal. In 1939 is een noodcompetitie gespeeld, daar veel D.H.C. spelers onder de wapenen werden geroepen. In 1950 speelt D.H.C. voor de eerste maal in haar geschiedenis in de halve finale van de KNVB beker. In 1955 is overgegaan tot het betaalde voetbal. Op 15 mei 1960 werd voor het eerst in het nieuwe stadion aan de Brasserskade gespeeld. Op 19 mei 1967 werd in het Rijswijkse 'Hoornwyck' de fusie bekrachtigd tussen Xerxes en DHC'66.
(Rijk aan vitaminen: "Dat laatste gebeurde zelfs in de plaats waar ik die dag geboren werd, nl. Delft; Trouwens, Scheveningen was ook niet ver weg!")