donderdag 18 maart 2010

PVV Almere gelooft niet meer in plek college

Uitgegeven:17 maart 2010 22:11
Laatst gewijzigd:18 maart 2010 08:32

ALMERE - De PVV gelooft niet meer dat de partij een rol kan gaan spelen in het nieuwe college van Almere.

Ze zegt zich in de oppositie gedrukt te voelen. Dat heeft de partij woensdagavond laten weten.

Volgens de partij wil een groot deel van de andere partijen niet tegemoet komen aan voor de PVV belangrijke punten als stadcommando's, lastenverlichting en het tegengaan van islamisering.
(Bron: Nu.nl)


Commentaar Rijk aan vitaminen:

"Zie je wel. Ze hebben daar in Almere een half uurtje gepraat met de andere partijen en de handdoek in de ring gegooid. Dan liever in de oppositie volgens de PVV aldaar. Ik had niet anders verwacht van een partij die alleen maar provoceert en onuitvoerbare wetten wil invoeren. Vanuit de oppositie kunnen ze doorgaan met hun hetze, niet als ze in het College zitten. Let maar op, straks met de landelijke verkiezingen in juni gaat het net zo."

Liederen Oosterhuis niet meer welkom in RK-kerk

Liederen Oosterhuis niet meer welkom in RK-kerk

WO 17 mrt 2010 | 10.34
Een groot aantal liederen van de bekendste Nederlandse liturgisch dichter, Huub Oosterhuis, mag niet langer worden gezongen in de rooms-katholieke liturgie. Dat bepalen twee bisschoppelijke censors die toezicht houden op de keuze van liederen voor de zondagse mis.

Maar liefst 29 Oosterhuis-liederen staan volgens dagblad Trouw op de 'zwarte lijst'. Redenen hiervoor zijn onder meer dat de teksten van de liederen theologisch niet kloppen, niet over God gaan of te banaal zijn. Ook liederen van andere tekstschrijvers mogen niet langer worden gezongen.

(Bron: Kerknieuws.nl)

Commentaar Rijk aan vitaminen:

"Lekker belangrijk! Net nu de katholieke kerk in een kwaad daglicht staat omtrent kindermisbruik en hun houding tegenover homo's die in het lichaam van Christus willen bijten (in de smakeloze vorm van een hosti wel te verstaan). Is dit een afleidingsmanoeuvre of menen ze het echt? Laten ze God voor zover die bestaat maar eens ├Ęcht in hun hart sluiten i.p.v. de liederen van Oosterhuis te excommuniceren en dingen te doen die God vast niet zo leuk vindt! Dan zou de wereld er een heel stuk beter op worden."