zaterdag 25 oktober 2008

Nederland 2.0

Beste mensen. Ik heb weer eens weinig tijd gehad om mijn weblog bij te houden. Er waren andere zaken die prioriteit hadden. Wel heb ik onlangs op internet bij toeval iets gevonden wat ik niet wist en wat u wellicht ook wel leuk zult vinden. In de buurt van de Japanse stad Nagasaki (u weet wel, van die tweede atoombom in 1945) is een stukje Nederland nagebouwd. Niet op schaal, zoals Madurodam, nee, op ware grootte! Zelfs de bakstenen zijn uit Nederland ge├»mporteerd. Het themapark heet Huis ten Bosch en bevat behalve van het bewuste paleis levensgrote replica’s van het stadhuis van Gouda, de domtoren van Utrecht, de waterpoort van Sneek, de Oostpoort van Delft en nog veel meer.
Kijk maar eens op http://nl.wikipedia.org/wiki/Huis_ten_Bosch_(Japan) http://www.ne.jp/asahi/yume/dreams/main/English_nagasaki_haus_tenbosch.htm
en
http://krant.telegraaf.nl/krant/enverder/venster/reizen/reis.Japan/reis.970322nagasaki.html
Een vreemd gezicht, die oerhollandse gebouwen tegen een achtergrond van bergen.
Wist u trouwens dat van veel beroemde gebouwen replica’s bestaan? Wat dacht u van de basiliek in Oudenbosch, waarvan de koepel een verkleinde kopie is van de koepel van de Sint Pieter in Vaticaanstad. Of neem de Eiffeltoren. Daarvan staat een verkleinde versie in Las Vegas (http://www.ilovelasvegas.nl/hotels/paris/paris.htm) en een soort nabootsing in Tokio, de zogenaamde Tokyo Tower (http://en.wikipedia.org/wiki/Tokyo_tower ; http://ja-pa-n.blogspot.com/2007/12/drukke-week.html ; http://www.yunphoto.net/hl/photobase/yp1935.html) . In China hebben ze zelfs een klein Parijs inclusief Eiffeltoren (http://www.modeblog.nl/klein-parijs-in-china/0904/ ) . Een beetje zoals het stukje namaaknederland in Japan.
Enfin, bekijk de sites en verbaas u!

Geen opmerkingen: