vrijdag 6 maart 2009

Alle zegen komt van boven?

Het christendom laat weer behoorlijk van zich horen. Zo is er een meisje in Brazilië dat door haar stiefvader is verkracht en daardoor zwanger is geraakt van een tweeling. Even voor de goede orde, het meisje is pas negen jaar oud en wordt al sinds haar zesde misbruikt! Nu is in het katholieke Brazilië abortus normaal gesproken verboden, behalve na verkrachting of als de gezondheid van de aanstaande moeder in gevaar is. Beide uitzonderingen lijken mij op dit meisje van toepassing. Inmiddels heeft het arme kind een abortus ondergaan. En nu dreigt de katholieke kerk onder aanvoering van die Duitse Rat(zinger), een homo in een jurk die zelf de sport niet mag beoefenen, de moeder van het meisje aan te klagen wegens moord. Doet me denken aan dat gedoe in Italië rond die vrouw die al zeventien jaar in coma lag en geen euthanasie mocht ondergaan.
Moeten wij dit nog tolereren? Moet de kerk, de katholieke in het bijzonder, niet gewoon bij wet verboden worden? Ik denk dat daar helaas weinig kans op bestaat, aangezien de machtigste politici in de wereld zelf katholiek zijn of zeggen te zijn op een moment dat het hen goed uitkomt, zoals met Berlusconi. Uit eerdere stukjes heeft u al begrepen dat de katholieke kerk eigenlijk één van de grootste misdaadsyndicaten uit de geschiedenis is: heksen- en ketterverbrandingen, kruistochten, pogroms, inquisitie, hulp aan nazi's na de Tweede Wereldoorlog, antisemitisme. Moet ik nog even doorgaan? Het zesde gebod ("Gij zult niet doden") me hoela! Al die jurkendragers op de brandstapel, lijkt me een veel beter idee.
En dan heb je nog zo'n religieuze dwazenclub, zich noemende Westboro Baptist Church. Die denken dat je als je niet op hun manier in God en in Christus gelooft, je je eigen ongeluk over je afroept. Zo verstoren ze regelmatig begrafenissen en herdenkingen. Ook de komende herdenking van de vliegtuigramp van vorige week willen ze verstoren. Die moslims aan boord hebben dat ongeluk namelijk zelf veroorzaakt, omdat ze moslim zijn. Als er een almachtige God bestaat, wanneer grijpt hij dan eindelijk eens in om een eind te maken aan dit soort uitwassen? Wanneer laat hij nou een zien dat het geen bal uitmaakt of je gelooft of niet, en zo wel, dat het niet uitmaakt hoe je gelooft? Maar ja, de kans is groot dat hij niet bestaat, dus hoeven we geen ingreep van bovenaf te verwachten en zijn wij zolang deze christelijke dictatuur gedoogd wordt onder het mom van vrijheid van meningsuiting veroordeeld tot dit soort gekken en dwazen.

Geen opmerkingen: