maandag 4 oktober 2010

Van die lange tenen krijg ík kromme tenen

Het zal u niet zijn ontgaan dat vandaag het proces is begonnen tegen Geert "H2O2" Wilders. Dom dom dom. Dom van de rechter om partijdig over te komen door Wilders te beschuldigen van het uit de weg gaan van de discussie. Hij heeft wel gelijk, maar dat doet in dit proces niet ter zake. En dom van de aanklagers. Wilders moet je met rust laten. Nu krijgt hij wéér gratis publiciteit en wordt zijn populariteit almaar groter. Net als met die Deense cartoons. Niemand had er van gehoord totdat bepaalde moslimgroepen er een probleem van gingen maken. De tekeningen gingen vervolgens via internet de hele wereld over.
Wat je ook van Wilders vindt, een proces is onzin. Tuurlijk bezeert hij mensen, maar kom op zeg. Hak die lange tenen nu eens een keertje af, want met dat proces speel je hem alleen maar in de kaart. Doodzwijgen is het enige wat nog een beetje zou kunnen helpen. Vroeger hoorde je al als kind "schelden doet geen zeer". Kortom, niet op ingaan. Kijk, wat Wilders doet is eigenlijk het volgende. Hij belt je op, liefst zonder nummerherkenning en zonder zich voor te stellen, scheldt je de huid vol en beledigt je om vervolgens de hoorn er op te flikkeren zonder dat je de kans krijgt iets terug te zeggen. In díe zin had de rechter vandaag gelijk. Hij gaat de discussie uit de weg. Geert roept iets ("kopvoddentax", "de Koran is een fascistisch boek, te vergelijken met 'Mein Kampf", etc.), maar hij vertikt het om bij Pauw en Witteman of waar dan ook te verschijnen, zodat mensen geen kans krijgen om er tegenin te gaan. Maar ach, misschien is dat maar goed ook, anders zou hij nóg meer in de schijnwerpers komen te staan. In de kamer krijgt hij natuurlijk wél kritiek, maar daar móet hij zich wel verantwoorden. Maar buiten de kamer? Daar geeft Wilders niet thuis.
Dan even over het CDA-congres van afgelopen zaterdag. Een kijkcijfersucces van de eerste orde. Snap ik dat? Neen! Ik heb er geen seconde van gezien. Heel de politiek is momenteel één grote farce. Men is al bijna vier maanden bezig een kabinet te vormen. En waar dreigt men mee aan te komen? Met een kabinet bestaande uit de winnaar van de verkiezingen (VVD) en de grote verliezer (CDA), gedoogd door de verfoeide PVV van de al even verfoeide Geert Wilders (zie hiervoor). Alles bij elkaar levert het slechts één zetel meerderheid op (76 van de 150). En dat dus met een CDA waarvan maar liefst 32% tégen samenwerking met de PVV is! Hoezo labiele regering? En die Maxime Verhagen heb ik al eens een RAT genoemd (kan ik hier voor worden vervolgd?), maar hij is het nog steeds en draait de mensen ook een RAD voor ogen. Vlak na de verkiezingen roepen dat het CDA na de grote nederlaag bescheidenheid past en dat er eerst naar andere coalities dan met het CDA moest worden gekeken en dan straks toch weer in de regering zitten. Hoezo achterdeurpolitiek? Hij heeft het vorige kabinet door zijn houding tegenover de PvdA inzake Afghanistan ook al door de achterdeur eruit gewerkt. Kortom, door zijn toedoen is het laatste kabinet gevallen en zit hij straks met zijn gedecimeerde partij gewoon weer in het pluche. Goed gedaan Maxime! Fantastisch strateeg dat je bent!
Tenslotte iets wat ik op Radio 1 hoorde bij "Dit is de dag" van de EO. Er zat weer zo'n bijbelgordelchristen in de studio die verbolgen was over de radiospotjes van het Humanistisch Verbond. U weet misschien wel, die spotjes waarin bekende Nederlanders zeggen meer te geloven in het leven vóór de dood. Ons arme christenzieltje was weer eens op zijn veel te lange tenen getrapt. Nee, die onzin die zijn soortgenoten uitkramen, dáár zit ik op te wachten. Denk aan de arkenbouwers (Johan Huibers) en de foetusdoordebrievenbusgooiers (Bert Dorenbos).
Enfin, er was zoveel om mij druk over te maken dat ik na ruim een maand toch maar weer eens stukje op dit blog moest posten. Bij dezen. Zo, dat lucht op!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Rijk

Lange tenen
Inderdaad gisteren nieuwe geplaatst, meestal op Zondag dus niet gezien.
Nu dus wel.
Ben het helemaal met je eens.Zaterdag congres gevolgd.
Ben benieuwd vandaag.
We kunnen de naam Wilders niet
meer horen.
Liefs Greet

Bas zei

Zolang er gristenen in de politiek zitten wordt het niks. Lekker barmhartig om samen te werken met een partij (PVV) die bepaalde groepen mensen niet voor vol aanziet...