donderdag 18 maart 2010

Liederen Oosterhuis niet meer welkom in RK-kerk

Liederen Oosterhuis niet meer welkom in RK-kerk

WO 17 mrt 2010 | 10.34
Een groot aantal liederen van de bekendste Nederlandse liturgisch dichter, Huub Oosterhuis, mag niet langer worden gezongen in de rooms-katholieke liturgie. Dat bepalen twee bisschoppelijke censors die toezicht houden op de keuze van liederen voor de zondagse mis.

Maar liefst 29 Oosterhuis-liederen staan volgens dagblad Trouw op de 'zwarte lijst'. Redenen hiervoor zijn onder meer dat de teksten van de liederen theologisch niet kloppen, niet over God gaan of te banaal zijn. Ook liederen van andere tekstschrijvers mogen niet langer worden gezongen.

(Bron: Kerknieuws.nl)

Commentaar Rijk aan vitaminen:

"Lekker belangrijk! Net nu de katholieke kerk in een kwaad daglicht staat omtrent kindermisbruik en hun houding tegenover homo's die in het lichaam van Christus willen bijten (in de smakeloze vorm van een hosti wel te verstaan). Is dit een afleidingsmanoeuvre of menen ze het echt? Laten ze God voor zover die bestaat maar eens ├Ęcht in hun hart sluiten i.p.v. de liederen van Oosterhuis te excommuniceren en dingen te doen die God vast niet zo leuk vindt! Dan zou de wereld er een heel stuk beter op worden."

Geen opmerkingen: