vrijdag 21 november 2008

Geleuter

Ja hoor, het kon niet uitblijven. Gisteren was bij "Pauw en Witteman" Johan Huibers te gast, die arkenbouwer weetuwel (http://www.arkvannoach.com/language/nl/)? Híj zit achter creatie.nl en die brochure die ze volgend jaar, het Darwin-jaar, willen gaan verspreiden. Nou was zijn tegengas(t) Midas Dekkers ook niet al te subtiel. Hij liet in niet mis te verstane bewoordingen weten dat het hele scheppingsverhaal volgens hem grote kolder is, maar Huibers kon het toch ook niet laten om aan te geven dat hij de waarheid in pacht heeft met zijn Bijbel. De wereld is plat, de zon en de sterren draaien om de aarde heen en God heeft dat alles in zes dagen van 24 uur geschapen, inclusief alles wat leeft en beweegt. Hij zei ter afsluiting van zijn betoog letterlijk dat hij weet dat hij gelijk heeft. Maar Dekkers is ook zeker van zijn gelijk. En zo zie je maar. Hoeveel 'bewijzen' men ook zoekt voor de schepping danwel de evolutie, men zal er nooit uitkomen. Mensen zijn koppig en willen in hun eigen verklaringen blijven geloven. De christenen die de Bijbel letterlijk nemen, de zogenaamde van-kaft-tot-kafttypes, zijn zo bang dat het leven zinloos en eindig is, dat ze altijd zullen blijven geloven in hemel en eeuwig leven. Ze blijven geloven wat ze willen geloven, zelfs al zou de wetenschap met onomstotelijk bewijs voor de evolutie komen.
Effe wat anders. Die discussie over ex-minister Vogelaar. Wat een smeerlapperij is dat! Achterbakse achterkamertjespolitiek (daar heb je dat woord weer)! De PvdA ontkent in alle talen, maar ik zie het anders. Als je de mensen moet geloven met wie Vogelaar samenwerkte in haar prachtwijken, dan verdient zij niets dan lof. Hoe ze zonder budget in relatief korte tijd toch veel voor elkaar had weten te krijgen. Alleen, helaas voor Vogelaar, was ze niet zo mediageniek. Kort gezegd, ze kon zich op radio en TV niet verkopen. Mijn conclusie luidt dan ook: in de politiek is uiterlijk vertoon belangrijker dan daden. Je kunt allemaal goede dingen doen, maar als je het in de media niet kunt 'brengen' lig je eruit. Dat verklaart dan ook meteen hoe het kan dat volkomen incompetente politici de afgelopen decennia jaren in het pluche hebben gezeten, puur omdat ze goed gebekt waren. Daar zijn voorbeelden te over van.
Dit zijn de zaken waar mij de broek vanaf zakt. Men heeft in Nederland de mond vol van fatsoen, normen en waarden, maar de hypocrisie regeert! Hebban Ella Vogelaar nestas hagunnan hinase hic anda thu (http://nl.wikipedia.org/wiki/Hebban_olla_vogala).
Oh ja, nog zo iets. Volstrekt onbelangrijk, maar toch. Ik kwam op nu.nl toevallig een berichtje tegen over Rick Brandsteder, de zoon van die andere Brandsteder, die mij overigens geen moer interesseert. Rick is presentator van de Sponsorloterij en omdat hij daardoor blijkbaar een bekende Nederlander is - net als zijn vader, die verder over geen enkel talent beschikt, maar dat telt in de showbizz niet; daar gaat het net als in de politiek om uiterlijk vertoon - mag hij niet meer zelf bepalen wat hij in zijn vrije tijd doet. Want als 'bekende' Nederlander wordt je juist in je vrije tijd bespioneerd door de paparazzi. En dan moet je extra op je tellen passen. Stoute Rick heeft het gewaagd om tijdens een avondje stappen bij een ontblote dame slagroom van de borsten te likken! En daarom staat zijn presentatorschap nu ter discussie. Dat kan toch niet! Een presentator van zo'n keurig burgerprogramma als de Sponsorloterij die dat soort dingen doet. In RTL-boulevard - er stond een link in dat bericht op nu.nl - hadden Albert Verlinde en de zijnen maar liefst een half uur nodig om over hun verontwaardiging heen te komen! Dat de keurige heer Verlinde als presentator of commentator in zijn vrije tijd zijn leuter in het aarsgat van een vent steekt, dat is in dit verband niet erg. En dat ik dat ik dat als hetero persoonlijk een onsmakelijker idee vind dan slagroom van vrouwenborsten likken, ach, wat zeur ik nou. (http://www.nu.nl/news/1849991/61/Rick_Brandsteder_likt_slagroom_van_borsten.html)
Dames en heren lezers, dit is het niveau waarop Nederland zich beweegt en God, wat een onsamenhangend stukkie is dit. Maar als ik me eenmaal boos maak, weet ik niet meer van ophouden!
Neem de belastingdienst. Die zijn druk bezig Jan en Alleman te controleren. De ene blauwe enveloppe na de andere valt bij onze kennissen en vrienden op de deurmat, meestal met onaangename inhoud. Jan met de Pet mag weer dokken! De Quote 500 lacht de lul uit de broek (er staan nu eenmaal het meest mannen in die lijst)! Die weten hoe ze er onderuit moeten komen, dankzij advocaten en accountants die zij zich gemakkelijk kunnen veroorloven. Maar de gewone man of vrouw mag de poeplap trekken. En wat doet de regering met dat geld? Banken en bedrijven steunen waar jarenlang ten koste van het personeel de zakken zijn gevuld door zogenaamde topmanagers. Nu gaat het wat minder door die kredietcrisis en gelijk gaan die zelfde toplui zaniken en aankloppen bij Bos, die vervolgens alle lof krijgt. Wat er nog meer mee gedaan wordt, met óns belastinggeld? De JSF (Jammerlijk Schatkist Fiasco), de HSL (Heel Snel Lopen) en de Flipje van de Betuwelijn. Die twee spoorlijnen liggen al meer dan een jaar weg te roesten, want er komt voorlopig nog geen trein aan. Dat werd gisteren in het nieuws wel weer duidelijk. Vandaar dat de Belastingdienst zo druk doende is! Er gaat momenteel meer uit de pot dan erin komt!
Mijn broek hangt inmiddels op mijn enkels en mijn schoenveters zijn ook reeds losgesprongen. Klompen draag ik niet, maar die zouden inmiddels niet slechts gebroken, maar verbrijzeld zijn.

(Van der Sloot,Joran: anagram van Trojan?)

Geen opmerkingen: