zaterdag 29 november 2008

Scheppolutie (2)

U weet, ik had het laatst over de schepping versus de evolutie. Blijkbaar zijn er meer mensen die zich ergeren aan de betweterigheid van sommige christenen. Mijn moeder leest BN De Stem (v/h gewoon De Stem), een krant waar ze al bijna veertig jaar abonnee van is. Daarin schrijft ene Leon Krijnen regelmatig een column. Toevallig ken ik Leon van vroeger. Ik bezocht regelmatig de honkbalclub waarvan hij de pitcher (werper) was en later kwam ik hem wel eens tegen in mijn stamkroeg. Tegenwoordig is hij dus journalist en columnist voor de genoemde krant. Zijn stukjes zijn na te lezen op zijn eigen website krijnen.com. Het stukje waar ik op doel vindt u door te klikken op http://krijnen.com/archives/000682.shtml#more .
Nog even dit. Die arkenbouwer Johan Huibers wil zijn brochure over schepping versus evolutie (lees: schepping boven evolutie!) volgend jaar rond 12 februari, de tweehonderdste geboortedag van Darwin, verspreiden, omdat hij bang is dat wij anders wel eens teveel 'be├»nvloed' zouden kunnen worden door de verkeerde kerk, namelijk de Darwin-kerk. Stelt u zich nou eens voor dat ik als evolutionist mij druk zou moeten maken over de verkondiging van het scheppingsverhaal. Dat zou ik vanaf nu en de rest van mijn leven minstens 52  folders over Darwin per jaar moeten versturen om tegenwicht te geven! Elke zondag wordt men op minstens tien verschillende tv-zenders en evenzovele radiozenders overdonderd door schreeuwende al of niet Amerikaanse dominees (Hour of Power) of pastoors. En dan heb ik het nog niet eens over die miljoenen kerken die weliswaar niet meer zo vol zitten als vroeger, maar toch. Mensen, laat uw mening of overtuiging nu eens niet afhangen van preken. Denk na en weeg het een tegen het ander af. Creationisten, ga The Origin of Species lezen. Darwinisten, ga de Bijbel lezen. Leer van elkaar en accepteer dat het een het ander niet hoeft uit te sluiten. Als u mijn blog regelmatig leest weet u inmiddels dat ik een agnost ben. Alles is mogelijk. Ik sluit niets uit, alleen ik vind ik sommige dingen aannemelijker dan andere.
Mensen: denk na in plaats van voor u te laten denken!

1 opmerking:

Mieke zei

Ik lees heel trouw je verhalen en vind ze hartstikke interessant en gezellig. Vooral die over "verveling"sprak mij erg aan.
Wij vermaakten ons ook prima in onze jeugd. Je haalde wel eens wat kattekwaad uit, maar echt dingen vernielen en mensen lastigvallen,
dat kwam toch niet in je op.
Ik kreeg pas een radio toen ik 18 was. M'n kleinkinderen hebben al vanaf 4 jaar alles. Nu hebben ze MP3 speler, computer, mobieltje,
digitale foto camera enz. enz. T.V. heb ik nooit gehad, douche hadden we niet en toch had ik een hele fijne jeugd. Je kan wel merken dat je gestudeerd hebt, zo goed schrijf je. Je hebt je roeping mis gelopen, je had echt schrijver kunnen worden.