dinsdag 2 december 2008

Zucht

Ja hoor, het is weer zover. De Christenunie laat weer van zich horen: http://www.volkskrant.nl/kunst/article1102332.ece/ChristenUnie_wil_verbod_optreden_Bloeiende_Maagden?source=rss . En wat bereiken ze ermee? Alleen maar dat mensen nieuwsgierig worden en juist naar die voorstelling gaan. Net als met die Deense cartoons. Als de fanatieke moslims er niet zo'n heisa over hadden gemaakt, dan was het als een nachtkaarsje uitgegaan en had niemand buiten Denemarken er vanaf geweten. Nu heeft heel de wereld kennis genomen van de cartoons dankzij het fenomeen internet.
Snappen die refo's van de CU het nou nog steeds niet? Ten eerste, waar bemoeien ze zich mee, er bestaat immers vrijheid van meningsuiting en de Christenen storten minstens elke zondag hun onzin over de atheïsten uit via radio en TV. Ten tweede, hoe meer aandacht je besteedt aan iets waar je het niet mee eens bent, hoe meer onbedoelde aandacht de kwestie krijgt.
De atheïst zet op zondag de radio of tv uit of op een andere zender en de refo gaat gewoon lekker niet naar de voorstelling van de Bloeiende Maagden.

1 opmerking:

Sieb zei

Ik zie dat je op je Weblog behoorlijk wat schrijft. Leuk en boeiend. Ik zal deze week hier eens nader naar kijken. Het zijn leuke en vlot geschreven stukjes. Je bent goed met de actualiteit bezig!