maandag 15 december 2008

Bert Brussen

U weet dat ik ageer tegen het Gristendom, maar zo bont als Bert Brussen op zijn weblog maak ik het niet. Hij gaat soms wat erg ver, maar hij heeft op veel punten gelijk. Enfin, oordeelt u zelf: http://www.bbrussen.nl/2008/12/08/bb-in-pc-1/

2 opmerkingen:

Bas zei

Beetje ongenuanceerd stukje van die Brussen. Toch bedankt voor de link.

Steev Totztov zei

Bert gaat idd ver, maar naar mijn mening zeker niet té ver. Dat zou hij pas doen als hij tot geweld zou oproepen oid, maar dat doet hij niet. Hij heeft op veel punten gelijk, vooral als het gaat om de hypocrisie van de christenen. Mijn grootste bezwaar tegen het geloof, naast de ongeloofwaardigheid ervan, is de claim op universeel heil die religies zich permitteren. Wat zij verkondigen is goed voor iedere burger, zij hebben de kennis van wat goed en wat slecht is en zullen ons wel tegen onszelf beschermen. Onvermijdelijk leidt dit tot een stortvloed aan ge- en verboden en een weergaloze betutteling.
Neen, van een 100% seculiere staat is in mijn ogen pas sprake als religie en politiek volledig gescheiden worden. Bert mag wat mij betreft heerlijk door gaan met zijn vermakelijke en rake stukjes. Nederland heeft behoefte aan mensen als hij.
Overigens: leuke blog is dit. Jammer dat je soms wat gaten laat vallen tussen de posts (nu al 8 dagen). Deze blog is interessant genoeg om eens wat vaker in te schrijven!