zaterdag 14 februari 2009

De Ark van Ach

Nou, eergisteren hadden we dan de tweehonderdste geboortedag van Darwin. Nog geen folder van arkenbouwer Johan Huibers gezien. Maar die kan nog komen. Dat plastic foetusje van Bert Dorenbos heb ik tot op heden ook niet ontvangen. Hopelijk heeft hij er van af gezien na de storm van kritiek die hij teweeg heeft gebracht. Onlangs heb ik in een blad in Maassluis een stukje gepubliceerd. Hieronder volgt de ongekuiste versie.

 

De Ark van Ach

Op 12 februari a.s. is het precies tweehonderd jaar geleden dat Charles Darwin werd geboren. U weet wel, de man die de Schepping in twijfel trok en een wetenschappelijke verklaring probeerde te geven voor het leven op aarde: de Evolutieleer.  In 2009 gaat dat herdacht worden. Johan Huibers, de man die de Ark van Noach heeft nagebouwd die in verschillende plaatsen in Nederland te bezichtigen is geweest, is daarom bang. Als Christen en creationist (aanhanger van de Scheppingsleer) is hij bang dat wij dit jaar overspoeld gaan worden door berichten uit de Kerk van de Evolutie. Daarom wil hij rond 12 februari, Darwins tweehonderdste geboortedag,  een brochure laten verspreiden onder alle (!) zes miljoen huishoudens in Nederland om enig tegenwicht te bieden. Met die brochure wil Huibers aantonen dat de Schepping toch verreweg de meest voor de hand liggende verklaring is voor het leven. Zitten wij hier op te wachten? Waar is meneer Huibers bang voor en …. moet hij nu perse vier ton aan een folder spenderen om die angst te bezweren? Beste meneer Huibers, stelt u zich het omgekeerde nu eens voor. Namelijk dat een aanhanger van de Evolutieleer bang is dat de mens teveel wordt bestookt met verhalen over de Schepping. Dan kan hij wel tweeënvijftig keer per jaar, jaar in, jaar uit, een brochure gaan verspreiden, want elke zondag wordt er in veel kerken de Schepping verkondigd. Onbegonnen werk toch? Weest u gerust, meneer Huibers. De Creationisten onder de Christenen zullen door dat ene Darwinjaar heus niet van hun geloof vallen. En de Christenen die allang in de Evolutie geloven, want die zijn er ook, overtuigt u toch niet meer, dus ook aan hen is die folder slecht besteed. Nog even dit: de brochure is voor mensen met een computer en internet allang te lezen op www.creatie.info/books/bookid/3 . Dat zou dus moeten schelen in de oplage.
En dan hebben we nog het geval Bert Dorenbos. Vroeger de grote man van de Evangelische Omroep. Die heeft het plan geopperd om een plastic poppetje bij alle huishoudens in Nederland te laten bezorgen, dat een ongeboren kindje moet voorstellen van een week of tien. Dit om mensen te wijzen op het misdadige karakter van een abortus. Misschien moet hij maar even een afspraak maken met Johan Huibers. Dan kunnen zij hun brochure en poppetje gezamenlijk laten bezorgen. Scheelt in de kosten! Wat men ook vindt van abortus, zo’n confronterend minikindje in de brievenbus, ook daar zitten wij toch niet op te wachten? Je zal vrouw zijn en ooit een miskraam hebben gehad en dat beeld van een klein doodgeboren kindje nog op het netvlies hebben staan! Dorenbos, die dit plan bij het tv-praatprogramma Pauw en Witteman kwam verdedigen, kreeg terecht op zijn sodemieter van de overige gasten. Ik heb voor de gein de website van Bert Dorenbos eens bekeken: www.schreeuwomleven.nl . De man is niet alleen tegen abortus, maar ook tegen elke vorm van euthanasie (lekker menselijk om iemand coûte que coûte te laten lijden tot de dood erop volgt) en, heel eng, hij is vóór gezonde (sic) seksualiteit. Ik citeer: “Seksualiteit hoort thuis binnen de exclusieve relatie van een man en een vrouw binnen een huwelijk.” Daar ga je dan als homo of samenwonend stel. Die zijn dus volgens Dorenbos niet gezond bezig. Goed, ik mag dan wel tot het geslacht man behoren en “keurig” getrouwd zijn met een vrouw, maar ik heb geen hekel aan homo’s en als twee mensen, hetero of homo, samen willen wonen zonder boterbriefje, dan zal mij dat een zorg zijn. Ik heb er geen last van. Meneer Dorenbos, u bent een eng mannetje. Uw site doet denken aan de sites van sommige Amerikaanse White Supremacy-organisaties. Dat zijn van die bewegingen die zich beroepen op God en De Bijbel om duidelijk te maken dat de enige goede mens een blanke, heteroseksuele, getrouwde, orthodoxe Christen is. Meneer Dorenbos, ik zou zeggen, ga lekker met Johan Huibers een eindje varen met zijn Ark en kom voorlopig niet terug!

Geen opmerkingen: