dinsdag 3 februari 2009

De wereld op zijn kop

Nou mensen, weer genoeg ontwikkelingen om over te schrijven. Paus "Rat" Benedictus in opspraak, Prinses Christina in opspraak, advocaat Moscodinges neemt het op voor Wilders. Toe maar. Het kan niet op. Als ik er de tijd en gelegenheid voor had kon ik nu elke dag wel een stuk schrijven.
Eerst die Duitse rat van een paus. Op 5 januari had ik het toevallig over hem met betrekking tot zijn homostandpunt. Nu heeft hij het in zijn hoofd gehaald om de excommunicatie van de Holocastloochenende Engelse bisschop Williamson op te heffen. En dat als Duitser nota bene(dictus)! Zelfs de Duitse kanselier Angela Merkel bemoeit zich ermee. Zij wil niet dat het Duitsland van nu geassocieerd wordt met het Duitsland van toen. Nu is de Katholieke kerk natuurlijk sowieso een achterhaald instituut, maar wie wil er nu nog mee verbonden zijn? In Italië, effe wat anders, ligt een vrouw al zeventien jaar in coma omdat het Vaticaan niet wil dat haar leven beëindigd wordt. Gij zult immers niet doden. Nee, maar hoeveel oorlogen zijn er al niet gevoerd met goedkeuring van katholieken en hoeveel nazi-moordenaars zijn er niet na de Tweede Wereldoorlog via het Vaticaan naar Zuid-Amerika gesluisd? Dat brengt ons weer terug bij Williamson die niet gelooft dat de nazi's zes miljoen Joden hebben gedood, laat staan vergast. Misschien moet hijzelf eens vergast worden, op een bezoek wel te verstaan. Een delegatie van De Kerk die hem tot de orde roept. Maar ja, zulke gasten als Williamson krijg je toch niet van hun abjecte denkbeelden af. Hij is nu eenmaal christen en nog wel een katholieke christen, dus hij gelooft ook in de schepping die in slechts zes dagen plaatsvond en in de onbevlekte ontvangenis van Maria en in een man die over water liep en nog steeds schijnt te leven. Zulke mensen hebben nu eenmaal oogkleppen op die zodanig met het hoofd vergroeid zijn, dat ze zelfs niet operatief te verwijderen zijn.
Vroeger heette ze Marijke, toen kon ze niet kijke. Nu heet ze Christien en kan ze nog steeds niet zien. Oud grapje. Maar volgens de Rijksvoorlichtingdienst is de visuele handicap van prinses Christina de reden dat ze haar vermogen op het Engelse kanaaleiland Guernsey heeft onder laten brengen. Wat heeft dat er nou mee te maken? Zijn haar financieel adviseurs soms ook blind? In ieder geval hebben die lui goed gezien dat het fiscaal een stuk gunstiger is zo, dus blind zijn ze zéker niet. Ik had het vorige week over majesteitschennis. Wij mogen als simpele onderdanen de leden van onze koninklijke familie niet beledigen volgens de wet. Laat ze dan ieder geval het goede voorbeeld geven voor Jan met de pet die voor elke scheet belasting moet betalen!
En ja hoor, Brammetje, advocaatje met slagroom Moscodinges is weer in het nieuws. Hij klaagt Harry van Bommel aan omdat hij de "Hamas, Joden aan het gas"-schreeuwers niet tot de orde heeft geroepen, maar gaat nu Wilders, de moslimhater bij uitstek helpen en komt daarmee ook nog eens lijnrecht tegenover zijn maatje Spong te staan. En weer vraag ik mij af waar het heen moet met de wereld en met Nederland. Advocaten die als aanklager èn als verdediger tegelijk opereren, koninklijke belastingontduikers, geschifte katholieken (eigenlijk een pleonasme). Is het soms een neveneffect van de opwarming van onze aarde? Collectieve waanzin? In de jaren zestig en zeventig dachten we dat de wereld ten onder zou gaan aan een atoomoorlog, nu ligt het aan het milieu en de opwarming van de aarde. Ík denk dat de wereld ten onder gaat aan gekte. Hopelijk is het niet helemaal besmettelijk en kunnen u en ik de dans ontspringen. Maar ik vrees dat het is als met een auto-ongeluk. Al rijd je zelf perfect en schadevrij, een ander kan je de dood in rijden.

1 opmerking:

Greet zei

Hallo Rijk,

Wederom een prachtig stuk op je Weblog.

Bedankt hoor.