zaterdag 19 december 2009

What the hell?

Ook Pauw en Witteman gezien met 'advocaat' Mo Faisal Enait? Hoe is het toch mogelijk dat sommige geloofsfanatici zo geprogrammeerd zijn, dat ze zich van alles ontzeggen, ter ere van God of Allah? Moslim- of christenfundamentalisten zijn in principe even star. De meeste vrouwen uit het zwartekousengebied vinden het doodnormaal dat ze niks in te brengen hebben en dat mannen alles bepalen. Enfin, we weten dat de SGP niet bepaald de meest vrouwvriendelijke partij van Nederland is, maar die vrouwen accepteren gewoon dat ze geen leidinggevende functie in die partij mogen vervullen.
Zo ook met Mo. Er is van alles wat hij niet mag. Anders zou zijn plaatsje in de Hemel (of hoe heet dat bij de moslims?) in het geding komen. Stel je voor dat zulke lui gelijk hebben. Dan wil je toch niet eens naar de Hemel? "Maar zo werkt het niet" zeggen de gelovigen onder ons. God houdt van iedereen. Waarom dan al die in mijn ogen onzinnige moeite doen om God te behagen? Celibaat bij katholieke priesters, kleding- en voedselvoorschriften (Halal) bij de moslims, voedselvoorschriften bij de joden (Kosjer), kledingvoorschriften bij de refo's (lange zwarte rokken en knotten in het haar). Nog even los van alle gedragsvoorschriften en de vele verboden en ontzeggingen. Wie moet Petrus nou voor laten gaan bij de poort? En ik dan als ongelovige? Kent u het optreden van Rowan Atkinson ( http://www.youtube.com/watch?v=9UbqZ_oN5do ) ? Oh ja, zo werkt het dus niet.

P.S. Mo sprak zichzelf tegen. Hij staat in de rechtszaal niet op voor de rechter, omdat hij gelooft in de gelijkheid van mensen. Waarom geeft hij specifiek vrouwen dan geen hand. Zijn vrouwen ongelijk of zijn het geen mensen?

Geen opmerkingen: