vrijdag 26 maart 2010

Patiënt 'gelanceerd' door magneet

Uitgegeven: 26 maart 2010 08:06
Laatst gewijzigd: 26 maart 2010 08:11

AMSTERDAM - Een patiënt van het Haags Medisch Centrum werd gelanceerd toen zijn bed in het bereik kwam van de enorme magneet van een mri-scanner.

De 64-jarige patiënt, Nico de Rover, was volgens De Telegraaf opgenomen in het Haags Medisch Centrum met een lichte beroerte.

Twee verpleegsters brachten hem daarom voor een hersenscan naar de radiologie-afdeling. Toen ze het bed naar binnen reden, werd het opgetild en tegen het apparaat geslingerd.


De Rover werd over het bed geslingerd en klapte met zijn hoofd tegen de bedrand. Een verpleegster kon volgens hem nog net op tijd wegspringen.

Het ziekenhuis legt in de krant uit dat het mis ging doordat een deur open stond die dicht had moeten zijn. De verpleegsters hadden niet zomaar naar binnen mogen gaan. Om herhaling te voorkomen is een pasjessysteem ingevoerd.

Lostrekken

Het bed plakte volgens de krant nog vijf dagen op een halve meter hoogte tegen de scanner aan. Met tien man lukte het volgens De Rover nog niet om het bed los te trekken.

Zelf hield hij naast wat builen en schrammen vooral psychische klachten over. Hij klaagt over de nazorg, die volgens hem gebrekkig is.

Zo heeft hij zelf een psychiater moeten regelen. Ook zou hem zijn verteld dat hij het verhaal niet openbaar mag maken.

(Bron: nu.nl)

Commentaar Rijkaanvitaminen: "Kom op zeg, het is bijna 1 april!"

Geen opmerkingen: