dinsdag 26 april 2011

De belangrijkste dag van het jaar

Wie had dat ooit gedacht? De Nederlandse 'democratie' in de tang van de SGP, de partij voor kortzichtige, vrouwenonderdrukkende, zwartkijkende gristenmannetjes. Omdat wij nog steeds het feodale, middeleeuwse systeem van De Eerste Kamer (stamt uit de tijd waarin de adel het nog voor het zeggen had) hanteren, blijkt die zwartkijkerspartij van Godvrezenden de broek (hun vrouwen dragen enkel lange rokken) aan te hebben met hun ene zeteltje. Lekker democratisch. Rutte en Verhagen verkeren al in de wurggreep van Wolfgang Amadeus Wilders, maar nu moeten ze ook buigen voor de relirakkers. En Wilders' PVV'tje zelf trouwens ook. De PVV is namelijk sterk voor de invoering van meer koopzondagen, maar heeft tegengestemd om de reliterroristen tevreden te stellen.
Nou is religie al een juk dat zwaar op de schouders van de wereld drukt, maar het wordt steeds gekker. Net als dat gedoe omtrent ritueel onverdoofd slachten of niet. Zou ik eens moeten proberen als slager! En moslims en joden mogen het wel onder het mom van godsdienstvrijheid. En ik hoef wéér niet te beginnen over alle oorlog en geweld als gevolg van religieus fanatisme. En de angst die veel mensen hebben in plaats van de steun die ze verlangen of verwachten van hun geloof. Angst om in de hel te komen, ondanks dat je 'goed' bent, angst om door je omgeving verstoten te worden als je je geloof verlaat of als je niet precies volgens de regels leeft (zeker bij moslims en in reformatorische kringen) en angst voor het niets, de dood. Iets wat we toch miljarden jaren zijn geweest voordat we werden geboren.
Als alle feestdagen van christenen, moslims èn joden uitbundig zouden worden gevierd door iedereen, werd er geen dag meer gewerkt. En dat terwijl er maar één dag in het jaar belangrijk is om te vieren: JE VERJAARDAG !!! Niet omdat je weer een jaar ouder bent, dat is totaal irrelevant op de eeuwigheid, maar gewoon om te vieren dat JIJ bestaat! JIJ bent belangrijk. Ik bedoel dat niet egoïstisch, want het geldt voor IEDEREEN. Alleen, dàcht iedereen maar zo. De verjaardag is nou juist de dag die steeds meer mensen afdoen als lastig en onbelangrijk en door bepaalde geloofsrichtingen, met name de Jehova's Getuigen, NIET gevierd wordt! Terwijl dit toch juist de enige ècht belangrijke feestdag is. Om JOUW BESTAAN te vieren. Weg met Kerst, weg met Pasen en Pinksteren, weg met Koninginnedag, weg met Loofhuttenfeest, Dankdag voor het Gewas, Chanoeka en Suikerfeest. Weg met alle depressies, religies en angsten. Bevrijd jezelf van om het even welk juk. Ziek of niet. Nooit meer angst. Vier je VERJAARDAG. Vier dat JIJ JIJ BENT !!! Vier dat JIJ LEEFT, zelfs al heb je niet lang meer te gaan.
Amen.

Geen opmerkingen: