zondag 7 december 2008

Hè hè, eindelijk!

Eindelijk begint men in te zien dat IJzeren Rita niets te brengen heeft. Kay van de Linde had groot gelijk toen hij tegen een stel studenten zei dat ze enkel gebakken lucht verkoopt. Alleen jammer dat hij zich in Pauw en Witteman in allerlei bochten wrong om het te ontkennen. Geef toch toe man dat je de spijker op zijn kop sloeg. Het bericht http://www.nu.nl/news/1873755/11/Verdonk_op_dieptepunt_in_peiling.html ontlokte aan mij spontaan de Louis van Gaal-achtige uitspraak "Ben ik nou zo slim of zijn de anderen nou zo dom?" Het was wat mij betreft van meet af aan al duidelijk dat ze niets nieuws te vertellen heeft en dat het haar alleen maar om haar eigen gelijk gaat. Maar een groot deel van het Nederlandse volk had dat niet door. In diezelfde uitzending van P&W verweet ze het journaille dat er aan haar nooit werd gevraagd naar de mensen om haar heen. Toen Jeroen Pauw daarop meteen naar namen vroeg, bleef een duidelijk antwoord uit. Nee, ze had niet gezegd dat je naar namen mocht vragen, alleen maar of zij mensen om zich heen had. Verwijt de journalisten dan ook niets! Maar ik snap het wel, ze kan en mag geen namen noemen. Wie wil er nou nog met haar geassocieerd worden? Haar favoriete boek is er één van Willem Frederik Hermans: "Ik heb altijd gelijk" (is trouwens een aanrader, maar dit terzijde).
In een eerdere P&W-uitzending (over media-aandacht heeft ze niet te klagen; daar is het haar ook alleen maar om te doen) maakte ze zich enorm druk over burka's en andere gezichtbedekkende kleding van de moslims. Zij moeten zich maar aanpassen aan de Nederlandse cultuur. Als dat volgens jou zo moet, Rita, dan geldt dat andersom ook. Als jij in een islamitisch land gaat wonen, dan zal jij je ook moeten aanpassen en een hoofddoek of burka moeten dragen. Ga jij dat doen denk je? Even afgezien van het feit dat het zeer onwaarschijnlijk is dat jij ooit in zo'n land zal gaan wonen, denk ik dat jij gewoon je eigen Nederlandse ik zal blijven. Jij zult je beroepen op je vrijheid en weigeren je aan te passen. Kortom, of je nu hier woont of in één of andere Huppeldepuppistan, jij blijft door en door Hollandse Rita. Nou, Rita, dan zul je ook moeten begrijpen dat de moslimvrouwen hier ook volgens hún cultuur willen leven. Het is het één of het ander.
Hoe dan ook, weg met jou, Rita. Of ga anders lekker naar die nep-Mozart Geert Wilders. Kunnen jullie samengaan tot de GRAP, de Geert en Rita Anti-moslim Partij!

2 opmerkingen:

Greet zei

Weer een fantastisch stuk hoor. Ja Toos en ik hadden het er ook over.

Rita zei, ze vragen nooit naar mijn mensen en toen Jeroen Pauw er om vroeg.

Ja ik mag geen namen noemen. Ze kletste zich er weer mooi uit.

Goed gevonden zeg GRAP.

Bas zei

Kijk ook altijd naar PenW. Al is het alleen maar om mij af en toe lekker te kunnen ergeren. Blij dat ik niet de enige ben