zaterdag 13 december 2008

Het zinkende schip

En weer was de christenfundamentalistische lobby aan het woord bij Pauw en Witteman. Dit keer in de gedaante van Bert Dorenbos. Onder andere oud-voorzitter van de EO. Ik neem het de heren P&W niet kwalijk, zij doen slechts hun werk en het is goed dat gekken als Dorenbos aan de kaak gesteld worden. De malloot wil in het kader van zijn anti-abortuscampagne bij de mensen een poppetje in de brievenbus laten gooien dat een foetus, een ongeboren kindje, van tien weken oud moet voorstellen. Om de mensen erop te wijzen wat je met abortus eigenlijk aanricht. Goed, je mag tegen abortus zijn, maar moet dat op deze manier? Je zal net een miskraam achter de rug hebben! Dorenbos kreeg er terecht van langs van de andere gasten. Maar, bleef het maar bij zijn bezwaar tegen abortus. Moet u voor de lol een een kijkje nemen op zijn site:  http://www.schreeuwomleven.nl/index.php?paginaID=16 . 
Tegen abortus, dat wisten we al;
Tegen euthansie. Is het menselijk of goddelijk om iemand die ten dode is opgeschreven intens te laten lijden?;
Voor 'gezonde' seksualiteit binnen de exclusieve relatie van een man en een vrouw binnen een huwelijk, dus geen homoseksualiteit en geen sex voor het huwelijk. Het eerste heel eng en wat betreft het tweede, waren Adam en Eva getrouwd en zijn wij allen, omdat zij de eerste man en vrouw waren, dan niet voortgekomen uit incestueuze sex tussen de broertjes en zusjes die uit hen zijn geboren? Later nog eens dunnetjes overgedaan nadat de aarde, op Noach en zijn volgelingen na, verzwolgen was?;
Tegen drugs. Prima, ben ik ook;
En dan datgene waar het Dorenbos cum suis werkelijk om gaat: de Bijbel lezen, al die mooie verhalen met plagen en andere gruwelijkheden al of niet met de zegen van God. Natuurlijk kun je de Bijbel lezen als literatuur, maar als leidraad voor het leven? Met die door wetenschap en cultuur achterhaalde idee├źn? Laat maar zitten!
Al met al lijkt deze site op die van de verschillende White Power-bewegingen in de VS. U weet wel, van die Klu Klux Klanachtige organisaties die zich meestal beroepen op God en Bijbel om duidelijk te maken dat de enige goede mens een blanke "Christen" is. Hoepel toch op.
Geachte heer Dorenbos, stap bij de heer Johan Huibers (http://www.arkvannoach.com/nieuw/) in zijn Ark en vaar heel ver weg om nooit meer terug te komen! 

1 opmerking:

Bas zei

Niets aan toe te voegen. Enkel dit: Vaar wel!